Kandidaat bestuursleden

  1. Jamilla Azdi: kandidaat voorzitter

Jamilla (47) moeder van Sofia (10) die graag speelt in en meedoet aan leuke activiteiten bij de speeltuinvereniging. Heeft als stadsdeelraadslid 2 bestuurstermijnen raadswerk gedaan in stadsdeel Oost Watergraafsmeer, alwaar geboren en getogen. Als stembureau-voorzitter gefungeerd tijdens diverse verkiezingen. Bestuurservaring opgedaan bij zwemvereniging in Noord, alwaar dochter Sofia zwemles volgde.

Nu kandiderend voorzitter van deze mooie speeltuinvereniging met een rijke historie en inspirerende toekomst voor jong en oud.

  • Marcha Schot: kandidaat algemeen bestuurslid

Mijn naam is Marcha Christine Schot en ik stel mezelf aan uw voor als mogelijk (algemeen) bestuurslid bij uw vereniging. Ik woon nu al weer 12 jaar in de Rivierenbuurt. Al heel jong kwam ik al in de buurt (8) door de vriendschap tussen m’n vader en Sjonny van café Kraantje Lek. Ik vond het altijd erg leuk om met pap de elektricien mee op pad te gaan.

U zal zich vast afvragen wat ik hier wil bereiken. En wat ik voor uw en de vereniging kan betekenen. Mijn wedervraag aan u hier op is: wat kan u voor mij betekenen en wat kunnen wij samen bereiken?

Graag zou ik samen met u de vereniging willen laten groeien en bloeien. En zo al het moois wat hier al plaats vindt en heeft gevonden in het verleden laten doorkomen naar het heden.

Samen staan we sterk en mogen we trots zijn op onze vereniging. Van jong tot oud en alle mensen van heinde en verre.

Ik ben hier voor u, en ik hoop heel stiekem ook een beetje dat u hier bent voor mij.

  • Ashanty Chin-A-Joe: kandidaat algemeen bestuurslid

Mijn naam is Ashanty Chin-A-Joe en ik woon samen met mijn dochter van anderhalf, Abigail, in de Waalstraat in de Rivierenbuurt. Abigail en ik komen meerdere keren in de week in de speeltuin en we voelen ons daar inmiddels erg thuis. Omdat wij er zo vaak zijn, zou ik ook graag een actieve bijdrage willen leveren aan het reilen en zeilen in de speeltuin. 

Ik denk dat ik een goede rol zou kunnen vervullen als verbinder tussen alle verschillende (soorten) mensen die in de speeltuin komen. Ik ben zelf van behoorlijk gemengde afkomst (Surinaams-Chinees-Hindoestaans-Creools-Nederlands-Duits) en heb vrienden van bij wijze van spreken alle denkbare afkomsten in Amsterdam. Daarnaast heb ik vrienden en familie in alle lagen van de bevolking: van bijstandsmoeder tot arts en van advocaat tot bouwvakker. Omdat ik van nature goed met verschillende soorten mensen om kan gaan, denk ik dat ik een waardevolle rol zou kunnen vervullen als verbinder tussen alle mensen die de speeltuin bezoeken. Soms heb ik de indruk dat bepaalde groepen nog een beetje langs elkaar heen leven, dat vind ik jammer en onnodig. Mede door mijn vlotte babbel en gevoel voor humor hoop ik de mensen wat dichter bij elkaar te kunnen brengen. Ik denk dat mijn jarenlange werkervaring (ik heb vroeger een eigen eetcafé gehad in De Pijp) daarbij goed van pas komt. 

Daar komt nog bij dat ik als alleenstaande moeder stressbestendig ben en van aanpakken weet. U hoeft niet bang te zijn dat met mij als bestuurslid de vergaderingen urenlang duren zonder dat er spijkers met koppen worden geslagen. Ik zeg wat ik denk en ik doe wat ik zeg. Als er iets moet gebeuren, dan los ik dat op. Als alleenstaande moeder word je vanzelf oplossingsgericht en efficiënt. Ik denk dat ik ook in dat opzicht een nuttige aanvulling kan zijn op het bestuur.