Yoga

Woensdagochtend heerst er serene rust in het clubhuis. De yoga dames hebben hun matje te voorschijn gehaald en ademen rustig op de zachte muziek en zwoele aanwijzingen van de yoga docente. Ontspannen spieren en een smaakvol kopje thee zijn de ingrediënten van de lessen – ver van het normale kinderkabaal in ons speeltuingebouw.

Onze yoga club bestaat alweer zo’n 25 jaar – een aantal meiden van het eerste uur doen nog steeds mee.

Hatha yoga: ‘In het alledaagse is er altijd genoeg te doen.’ Tijdens een yogales ga je kijken en proeven of je het goed willen doen (presteren) op de achtergrond kunt plaatsen. Jezelf verbinden met je geest door middel van lichamelijke oefeningen. Eenwording is inhoudelijk waar Hatha Yoga (in ’n notendop) voor staat.

De lessen zijn niet gericht op prestatie maar op het puur beleven van lichamelijke bewegingen en het, op een ontspannen manier, kijken naar wat er mogelijk is. Volg je natuur en maak contact met dat wat er zich ‘op het moment’ aandient.

We maken gebruik van oefeningen die je helpen om vanuit een zachte energie je bewegingsvrijheid te verkennen:

  • Balansoefeningen (evenwicht),
  • Dynamische bewegingen (bewust maken),
  • Rek en strekoefeningen (elasticiteit),
  • Ademhaling (ontspannen),
  • Humor (loslaten).

Voor wie

Voor alle leeftijden en ervaring. Instromen kan op elk moment.

Door wie

Cynthia Röge

Wanneer

Woensdag van 10.00 tot 11.30 uur.

Kosten/contributie

17,50 euro per maand naast de jaarcontributie van de speeltuinvereniging (€ 12,00).

Contact/informatie

Thea Broos en Marijke Boeke: 020 6644894 
Speeltuingebouw: 020 6440866 

info@bsvaz.nl