Tai Chi Chuan

Tai Chi Chuan

Maandagochtend energie opdoen voor de week met Tai Chi. Zo rustig mogelijk bewegen en alle spieren gebruiken in een rustieke oosterse sfeer. Geen lawaai, geen stress maar volledig ontspannen gezamenlijk met de buurvrouw, neef, moeder of goede vriend, de week kan na zo’n begin niet meer stuk.

Club details

We maken ons lichaam los en daarna doen we de Tai Chi vorm. Hierna volgen uitleg, oefenen, en correcte uitvoering van onderdelen van de vorm. Doelstelling is een correcte uitvoering van de vorm leren (daar zit de kracht) en gezond bewegen. We oefenen in de zomer ook wel buiten, bijvoorbeeld in een park.

Tai Chi werd omstreeks 1250 ontwikkeld, de verhalen hierover verschillen maar waarschijnlijk was een taoistische monnik de grondlegger. Hoewel wij de vereenvoudigde stijl doen is de vorm toch moeilijk want de bewegingen zijn totaal anders dan wij in het westen gewend zijn te doen, vandaar dat je met drie jaar oefening nog een beginneling bent.

Men moet zichzelf de moeite waard vinden om de vorm te leren en men moet geduld en doorzettingsvermogen hebben. De vorm vraagt om concentratie en balans. Het is een lichamelijke oefening die je je leven lang kunt doen. De lessen in onze club zijn geschikt voor beginnelingen en gevorderden, je bent van harte welkom.

voor wie

Tai Chi is voor alle leeftijden. In China beoefenen veel kinderen de vorm en mochten zij ermee gestopt zijn dan beginnen de meeste chinezen er weer op latere leeftijd.

door wie

Astrid Lafour

wanneer

Maandag van 9.30 tot 11.00 uur. 
Lid worden van de Tai Chi is mogelijk in februari of september van het jaar.
Tevens kunt u gebruik maken van een proefles.

kosten/contributie

12,50 euro per maand.

Contact/informatie

020-6140896 – 06-12123664 Astrid Lafour
020 6440866 (Speeltuingebouw)