Tai Chi Chuan

Maandagochtend energie opdoen voor de week met Tai Chi. Zo rustig mogelijk bewegen en alle spieren gebruiken in een rustieke oosterse sfeer. Geen lawaai, geen stress, maar volledig ontspannen gezamenlijk met de buurvrouw, neef, moeder of goede vriend. De week kan na zo’n begin niet meer stuk.

Nadat we ons lichaam losgemaakt hebben, doen we de Tai Chi vorm. Uitleg wordt gegeven over de correcte uitvoering van onderdelen van de vorm en er wordt geoefend. Doelstelling is een correcte uitvoering van de vorm leren (daar zit de kracht) en gezond bewegen. We oefenen in de zomer ook wel buiten, bijvoorbeeld in een park.

Tai Chi werd omstreeks 1250 ontwikkeld. De verhalen hierover verschillen, maar waarschijnlijk was een taoistische monnik de grondlegger. Hoewel wij de vereenvoudigde stijl doen, is de vorm toch moeilijk, omdat de bewegingen totaal anders zijn dan wij in het westen gewend zijn te doen. 

Men moet zichzelf de moeite waard vinden om de vorm te leren en men moet geduld en doorzettingsvermogen hebben. De vorm vraagt om concentratie en balans. Het is een lichamelijke oefening die je je leven lang kunt doen. De lessen in onze club zijn geschikt voor beginnelingen en gevorderden. Je bent van harte welkom.

Voor wie

Tai Chi is voor alle leeftijden. In China beoefenen veel kinderen de vorm en mochten zij ermee gestopt zijn dan beginnen de meeste chinezen er weer op latere leeftijd.

Per September 2022 is er geen mogelijkheid voor ‘beginners’  tot nadere datum.

Door wie

Astrid Lafour

Wanneer

Maandag van 10.30 tot 11.30 uur. 
Lid worden van de Tai Chi is mogelijk in februari of september van het jaar.
Tevens kunt u gebruik maken van een proefles.

Kosten/contributie

15,- euro per maand naast de jaarcontributie van de speeltuinvereniging (€ 12,00).

Contact/informatie

Astrid Lafour: 020 6140896 – 06 12123664 
Speeltuingebouw: 020 6440866 

info@bsvaz.nl