Joodse schrijfclub

Joodse schrijfclub

Het onbelemmerd kunnen uiten en delen van herinneringen of vrijuit fantaseren over allerlei (vaak beladen) onderwerpen.

Club details

De schrijfclub is in 1997 gestart door Joods Maatschappelijk Werk met als doel het schrijven van levensverhalen door mensen die zelf of via hun ouders met verhalen over de tweede wereldoorlog zaten, die zij moeilijk konden vertellen. Reacties als: “het is al zolang geleden” of “hou er nu eens over op” maakten het vaak lastig om erover te spreken. Toen J.M.W. wegens enorm succes nieuwe groepen startte zijn wij zo’n elf jaar geleden zelfstandig doorgegaan.

Een van de groepsleden leidt een thema in en iedereen schrijft aan de hand van dat thema een belevenis of fantasieverhaal. Na zo’n 20-30 minuten lezen we onze verhalen aan elkaar voor. Doordat alle groepsleden een Joodse achtergrond hebben hoeven we (bijna) nooit iets uit te leggen.

voor wie

De groep bestaat momenteel uit twaalf personen, wat tevens het maximum is, en varieert in leeftijd tussen de vijftig en vijfentachtig jaar.

door wie

Patti Schwarzkachel-Amat

wanneer

donderdag van 9.30 uur tot 12.00 uur.
We schrijven in totaal 12 ochtenden per jaar; zes keer om de week in het voorjaar en zes keer om de week in het najaar. In de tussenliggende tijd komen we nog een paar keer bij iemand thuis schrijven).

kosten/contributie

Buiten de lidmaatschapskosten van BSV Amsterdam Zuid zijn er geen kosten.

Contact/informatie

020 – 6711590 (Judith Gobits)