Judo

Judo

Donderdag is het clubhuis al decennia de dojo van de judoclub. Onder begeleiding van gediplomeerde leraren op de mat leren vele kinderen beschaafd een vechtsport beoefenen, vallen en hun lichaam beheersen.

Club details

egin jaren zestig ontving het bestuur de wens om een juduclub op te richten – Budo Amsterdam Zuid werd geboren. Nu bijna een halve eeuw verder is de judoclub een volwassen recreatieve budoclub – budo is een verzamelnaam voor diverse vechtsporten. In de loop der jaren hebben vele leden aan toernooien deelgenomen en de nodige prijzen naar Amsterdam Zuid gehaald. De bokalen in de prijzenkast in de grote zaal van het clubhuis zijn hier het mooie bewijs van.
Elke donderdagavond wordt er les gegeven van 16.45 tot 20.45 uur onder leiding van gediplomeerde judodocenten. De doelstelling is ondermeer het verkrijgen van zelfvertrouwen, de baas worden over je eigen lichaam en daarbij veilig leren vallen. Gecontroleerd stoeien met elkaar en kennismaken met jongens en meisjes van diverse nationaliteiten vindt stilzwijgend plaats op de judomat. Wat zijn houdgrepen, beenworpen en armklemmen, je leert het allemaal op de judoclub van de speeltuin
Zelfvertrouwen kweken en je agressiviteit leren beheersen dat zijn twee van de vele lessen uit de judosport.

voor wie

Jongens en meisjes van 5 tot en met 17 jaar en bij voldoende aanmelding van 18 jaar en ouder.

door wie

Vacature (sensai)

vacature (administratie)
(voorheen) Vera van der Meulen 1957 – 2017 (sensai)

wanneer

Donderdag van 16:45 tot 17:45 uur – 5 tot 8 jarigen.
Donderdag van 17:45 tot 18:45 uur – 9 jaar en ouder.
Donderdag van 18:45 tot 19:45 uur – 12 jaar en ouder tot 18

Bij voldoende volwassenen
Donderdag van 19:45 t/m 20:45 uur – 18 Jaar of ouder

kosten/contributie

5 tot 8 jarigen – 6 euro per maand.
9 jaar en ouder – 7 euro per maand.
12 jaar t/m 17 jaar – 8 euro per maand
18 jaar en ouder – 10 euro per maand.

Contact/informatie

020 6440866 (Speeltuingebouw)
Gelieve te bellen vanaf 17:00 t/m 21:00 uur
Toch dringend contact mail ons dan op
judo@bsvaz.nl